Samen op reis, samen een reisverzekering

Je gaat samen met je partner op reis. Is je partner dan automatisch meeverzekerd op jouw reisverzekering? In dit artikel lees je welke opties er zijn voor een reisverzekering met meerdere personen. Ook lees je of jullie (een deel van het) geld terugkrijgen als je de reis annuleert.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering

Er zijn twee verschillende soorten reisverzekeringen: kortlopende en doorlopende. De eerste sluit je af voor een specifieke vakantie. De tweede voor minimaal een jaar. Tijdens die hele periode heb je een reisverzekering. Als je kiest voor een doorlopende reisverzekering ben je dus doorlopend verzekerd tijdens reizen. Als je bijvoorbeeld op de bonnefooi naar het buitenland gaat, ben je verzekerd. Voor reizen in Nederland moet je wel een boekingsbewijs kunnen laten zien, als je aanspraak maakt op je reisverzekering.

Partner meeverzekeren

Je kan per persoon een eigen verzekering afsluiten. Bij een kortlopende of doorlopende reisverzekering is het ook mogelijk om een samenwonende partner mee te verzekeren. Je hoeft dus niet getrouwd te zijn of een samenlevingscontract te hebben om dit te doen. Ook kinderen kun je eenvoudig toevoegen aan een reisverzekering. Samen één verzekering nemen is makkelijker en vaak ook voordeliger dan twee of meer losse reisverzekeringen.

Wat dekt een reisverzekering?

Wat een reisverzekering precies dekt, verschilt per verzekeraar. In het algemeen dekt een reisverzekering een deel van de onvoorziene kosten op reis. Denk daarbij aan diefstal, maar bijvoorbeeld ook aan de onverwachte kosten als je naar huis moet door ziekte of een ongeval.


Samen de vakantie annuleren

Jullie vakantie gaat niet door. Bijvoorbeeld omdat één van jullie onverwachts ernstig ziek is geworden. Als jullie samen een annuleringsverzekering hebben afgesloten, is dat gedekt. De verzekeraar keert dan een bedrag uit. De hoogte daarvan is het verschil tussen het vooraf betaalde bedrag en het bedrag dat je van de reisorganisatie terugkrijgt. De annuleringsverzekering moet daarvoor wel tijdig zijn afgesloten. Bij Nationale-Nederlanden geldt dat de module Annulering uiterlijk binnen veertien dagen na boeking van de reis afgesloten moet zijn. Daarvoor hoef je geen Nationale-Nederlanden Doorlopende Reisverzekering te hebben.

Reis annuleren na verbreken relatie

Of je de reis geldig kunt annuleren nadat jullie relatie is beëindigd, hangt af van de manier waarop jullie relatie is vastgelegd. Ga je na het boeken van de reis scheiden, dan vergoedt de verzekeraar vaak de annuleringskosten. Hetzelfde geldt bij een ontbinding van een geregistreerd partnerschap of notarieel samenlevingscontract. Dien het verzoek tot echtscheiding of ontbinding wel op tijd in bij de rechtbank of een notaris. Bij veel verzekeraars moet dit uiterlijk binnen een aantal weken na de annulering. Met de module Annulering van Nationale-Nederlanden ben je verzekerd als je gaat scheiden, je geregistreerd partnerschap eindigt of de samenlevingsovereenkomst die je bij de notaris hebt vastgelegd wordt ontbonden. Maar alleen als de juridische procedure is gestart na de boekdatum van de reis en voor de datum van annulering. Wanneer nergens officieel geregistreerd staat dat jullie partners zijn, wordt niets vergoed.

Samen genieten van vakantie

Gelukkig gaan de meeste geboekte reizen gewoon door. Bekijk de mogelijkheden om je samen te verzekeren en geniet met een veilig gevoel van jullie vakantie!

Doorlopende Reisverzekering

  • Kinderen tot vijf jaar gratis meeverzekerd
  • 24/7 persoonlijke hulp van de NN Alarmcentrale
  • Bagage standaard meeverzekerd

Bereken je premie

Bekijk de reisverzekering

Module Doorlopende Annulering

  • Los af te sluiten
  • Betaalde overnachtingen in Nederland ook verzekerd
  • Kies zelf het verzekerd bedrag, tot € 5.000, - per verzekerde per reis

Bereken je premie

Bekijk de module

lay77baf2961b0341e197a47cc1c144e9d8

Nationale-Nederlanden Bank N.V. is de bemiddelaar van de Doorlopende Reisverzekering en Module Doorlopende Annulering. Je sluit deze makkelijk online af via ons. Lees meer over de bemiddeling.